KOM MED PÅ DIGITAL FREMVISNING I AALBORG – ET SAMARBEJDE MED RAMBØLLS NYESTE TEKNOLOGI

Artiklen er lånt fra Ramboll.dk og skrevet af Katrine Gregersen.

Matterport 3D teknologi er et virtuelt værktøj, der på mange måder fungerer som Google street view, hvor brugeren kan ‘gå’ rundt i det indtastede område uden at være der selv.

På samme måde giver 3D scanninger af en bolig en potentiel køber eller lejer mulighed for selv at navigere rundt i boligen og opleve omgivelserne i eget tempo. En slags virtuel gåtur, som giver et reelt helhedsindtryk af boligen. Målet er at øge interessen og skabe opmærksomhed om boligerne hos potentielle købere/lejere, så boligerne sælges eller udlejes hurtigere.

Hilses velkommen i branchen

Matterport anvendes i vid udstrækning blandt ejendomsmæglere i udlandet, men indtil nu har kendskabet og efterspørgslen i branchen i Danmark været begrænset. Indtil videre har Rambøll leveret scanninger til Lejeboligmægleren, og Frost & Kjøller Ejendomme.

”Det fungerer rigtig godt. Vi oplever en klart højere konvertering af folk, vi har ude til fremvisning på de boliger, vi præsenterer som 3D scanninger på hjemmesiden. Det skærper tilsyneladende interessen for at se boligen i virkeligheden, når man har haft mulighed for at besigtige den virtuelt først”, siger Joachim Stig Christensen fra Lejeboligmægleren.

Samme tendens har man konstateret hos Frost & Kjøller Ejendomme. Det skal nu efterprøves via besøgsstatistikker.

”Hvis det kan dokumenteres, at vi er i stand til at fastholde kunderne længere på hjemmesiden med 3D-læsningen, så er det den vej vi begynder at gå”, siger Lill Christensen fra Frost & Kjøller Ejendomme.

For Frost & Kjøller Ejendomme vil scanningerne blive brugt som supplement til de nuværende videoer og stillbilleder, og målet er, at der fremover skal være en 3D scanning tilgængelig for alle nye boliger.

Gå på opdagelse på Marshalls Allé.